Pages

Wednesday, 4 December 2013

Takut & Harap~

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Sekadar Perkongsian~

Terkadang mahmudah tidak kesampaian
hanya dengan tekunnya amalan
Tetapi harus ditempa oleh tusukan ujian
daripada kesakitan, kegagalan dan..
persengketaan

Seringkali dosa dan mazmumah
ditandai oleh retaknya ukhuwah
Sejauh mana kasih sesama manusia
dibatasi oleh cinta yang Esa
teguh iman, kukuhlah percintaan

Terkadang Allah menyempitkan
supaya kita tak hanyut dalam kesenangan..
terkadang Dia melapangkan...
supaya kita tak selalu dipagut kesempitan
terkadang Dia melepaskan kita daripada kedua-duanya
supaya tidak bergantung kepada sesuatu
selain-Nya..

- Pahrol Mohamad Juoi (Cinta kerana Allah)

Friday, 27 September 2013

Jaga-jaga~

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Mari jaga hati, jaga aurat, jaga pandangan, 
jaga akhlak, jaga iman..

Hindari persengketaan, kekalkan keharmonian ^_^
Insya Allah, amin...



Friday, 9 August 2013

Harapan~

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Selamat Hari Raya Aidilfitri!
 buat semua kawan-kawan dan seangkatan dengannya.
Semoga berada dalam keadaan sihat dan gembira selalu okay~
Syawal kembali setelah Ramadan berlalu,
Pastinya suka duka sepanjang perjalanan telah pun dilalui
dengan  penuh muhasabah di hati. Semoga kita akan beroleh ketenangan.

Banyak perkara yang yang tidak ingin kita lupakan, 
insan-insan yang tidak ingin kita tinggalkan,
Namun kehidupan perlu diteruskan,
Dalam mencari redha Tuhan,
Semoga bertemu jalan yang diimpikan.

Maaf Zahir Batin


Tuesday, 9 July 2013

Ahlan Wasahlan Ya Ramadan~

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Semoga bulan yang baik ini dapat memberi rahmat kepada kita, mendidik jiwa supaya sentiasa sabar dan tabah dalam menempuh perjuangan hidup. Amin~

Sunday, 16 June 2013

My Precious 25

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Tamat sudah hari kelahiran yang ke-25 pada 15 Jun 2013. Alhamdulillah, masih lagi dilimpahkan rezeki, diberi peluang untuk meneruskan kehidupan, menjadi insan yang lebih baik, mencari satu rahmat & kebahagian di hari-hari mendatang. Moga-moga~amin. Terima kasih kepada keluarga, saudara, sahabat yang mendoakan. 

Semoga sentiasa berada di bawah lindungan Allah. S.W.T
Take care always~


Tuesday, 28 May 2013

Second Drive-Thru

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Feel free to visit blogcraft saya, melihat some trinkets felt yang berjaya saya hasilkan sepanjang bergiat dalam seni kraf. More cute things to do soon. Terima kasih kepada rakan-rakan dan keluarga. Siapa suka senyum lebih okay.

Hadirkan manis dalam senyuman.


Okay, Jumaat ni ada interview, hope all will be okay and just nice. Amin.

Friday, 10 May 2013

The Face Painter~

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Entry kali ini bersempena dengan satu lagi pengalaman baru saya. Get offer dari sahabatku Feeza, membantu beliau menjayakan job face painting sempena Cancer Event untuk kanak-kanak di Hospital Universiti.

Suasana memang meriah. haha! Non-stop painting sampai tak sempat nak berjalan sekitar event tu.  Tapi, it worth sebab dapat happykan adik-adik kecil yang manis dan comel belaka.

Big thanks to sahabatku Hafeezah & Aunty Yan's Face PaintingBagi sesiapa yang nak buat birthday party or any related event untuk kanak-kanak, boleh menghubungi mereka ya. 
Okay, happy! 😘



Done by me, sempat snap pakai handphone je. 😊

Thursday, 11 April 2013

Candy-candy~

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Last-last week dapat membantu sahabatku, Hafeezah untuk menyiapkan lukisan beliau sempena dengan lawatan akademiknya di Beijing. Ini merupakan pengalaman pertama buat painting di atas kanvas. Terima kasih  buat Feeza untuk  peluang dan kepercayaan kepada saya mewarnakan karya beliau ini. Woot!

Ini bukanlah final touch yang akan dihantar kerana outline painting dilakukan oleh pemiliknya sendiri.

Beijing Inspired
________________________________________________________

Okay, next week ada ujian khas. Doakan yang terbaik. Amin. =D

Saturday, 16 March 2013

Engagement | Anna Ariff

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Lama offline, hari ini saya share some shots dalam Majlis Pertunangan Cik Anna bersama pasangannya En Anwar pada hujung tahun lalu. Congrats both of you! Happy Viewing! =)

Bandar Baru Sentul | November 2012


warnawanie photoart


Thursday, 24 January 2013

12 Rabiulawal 1434

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Di sini, saya ingin mengucapkan Selamat Menyambut Maulidur Rasul 1434. Semoga kita akan tetap mengingatinya dan dapat meningkatkan lagi rasa kasih sayang kepada Rasulullah S.A.W.
Moga-moga..😊


Tuesday, 22 January 2013

Solemnization & Wedding | Rahmah + Ghazali

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Semoga berada dalam keadaan sihat & ceria selalu.


Saya tampilkan hasil foto daripada saya dalam Majlis Perkahwinan Rahmah & Ghazali untuk ruangan malam ini..

Thanks for viewing! =D

warnawanie photoart

Friday, 18 January 2013

First Drive-Thru Here~

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Selamat pagi yang indah.
Okay, pagi ni just nak share sikit perkara baru yang saya sedang lakukan di masa lapang, iaitu 'crafty'. Kepada mereka yang belum singgah ke sini, feel free to visit ya. Thanks again for your support. Have a nice day everybody & smile always.

Insya Allah, moga ada ganjarannya.. 😊


Monday, 14 January 2013

Moga-moga~

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Pagi tadi, saya mendapat khabar daripada seorang kawan, mengatakan salah seorang dari kawan kami sedang sakit dan tidak dapat diketahui keadaan sebenar buat masa ini. Mendoakan semoga insan ini kembali kuat, sihat & ceria kembali seperti selalu. Amin.

-Stay Strong Friend-


Tuesday, 1 January 2013

Year 2013~

Happy New Year 2013!
Have a cute moments along this year! 
Selamat Beramal, Moga Diberkati